onsdag 19 september 2012

Introvert helvete nummer två

Jag har vart på många fester, speciellt under slutet av gymnasietiden och början av universitetsstudierna. Men då var jag å andra sidan berusad rätt ofta.
Numera klarar jag helt enkelt inte av dem. Det vill säga fest på krogen eller liknande fester i någons hem.
Dels känns det helt meningslöst. Det går inte att vara social på grund av ljudnivån, trängseln och hastigheten på det lilla som sägs. Kommunikationen består ju av rutinmässiga banaliteter som kastas hit och dit. En partner hittar man bättre på annat sätt. Dansa gör jag hellre på annat sätt, kanske hemma, eller så får jag utlopp för det behovet genom träning.
Dels är fester helt enkelt outhärdliga för mig. Jag misstänker att jag är känslig, vilket en del introverta kan vara, har jag för mig. Ljudet, ljuset, ständiga överträdelser av min personliga sfär, gör att jag blir snurrig. Det är som om huvudet stänger av.
Dessutom blir jag så spänd att min röst blir ännu mer nedtonad än förut så det känns som att jag måste vråla för att alls höras.

2 kommentarer:

  1. Åh, jag förstår precis hur du menar. Mitt trick på fester är att sätta mig på balkongen (om det finns en sådan). Där brukar man få sällskap av bara två eller tre personer i taget och musiken dånar inte lika högt, så man kan prata med människorna i normal samtalston.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, balkongen är bra. Eller toaletten, köket, eller så har jag glömt något i bilen eller garderoben. Ett tag funderade jag på att börja röka för att ha ytterligare flyktmöjligheter. Men nu går jag inte på fest längre. Jag har kul ändå. Enstaka nyår och bröllop kan jag leva med.

      Radera