tisdag 11 september 2012

Cyklamen som introvert samtalspartner


Två ståndaktiga cyklamen står nu i mitt köksfönster och ser väldigt röda ut. Krukväxterna är köpta på torget, två för sjuttiofem kronor. Jag köpte dem på grund av, eller tack vare, ett föräldramöte.  
Egentligen var jag på jakt efter pelargoner men fick i dag lära mig att säsongen är slut. Och egentligen är jag helt främmande för krukväxter. När jag var liten hade jag en sjuklig rädsla för dem, trodde att de var giftiga. Nu är det ett under att de vi har i hemmet överlever, eftersom jag vattnar dem mycket sporadiskt och sköter om dem ännu mer sporadiskt. 
Men nu är jag ju introvert. Sedan jag förstod detta, har jag börjat omvärdera mitt förhållande till allt som växer. Jag känner väldigt påtagligt att allt från en skogspromenad till en vattningsrunda bland hemmets krukväxter ger mig lugn och vila. För att inte tala om mina tomater som jag odlade i sommar. 
Att jag gav mig ut på blomjakt just i dag tror jag beror på att jag ikväll ska gå på föräldramöte. Jag kände att jag behövde ett par nya växter att prata lite med. 
Föräldramöten är naturligtvis nödvändiga, men en mycket stor ansträngning för mig som lätt blir överansträngd i grupper med fler än två personer. Men jag tar det som en utmaning. I kväll ska jag gå dit med syftet att klura ut hur man som introvert bäst klarar av ett föräldramöte. 
Sedan ska jag gå hem och prata med mina cyklamen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar